Stureplan Dental

Stockholms mest erfarna klinik
på estetisk tandvård

Vi har flyttat till:
Jakobsbergsgatan 8, 1 tr
11142 Stockholm

Bleka tänderna hemma eller hos tandläkare?

By | Tips
 

Läs våra bästa tips på hur du får vita tänder på ett så säkert och bra sätt som möjligt!

Det finns olika sätt att bleka tänderna och det går att göra tandblekning både hemma och hos tandläkare, vad vi i första hand alltid rekommenderar är att du som funderar på att bleka dina tänder gör det i samråd med din tandläkare. Detta då dina tänder kan behöva rengöras och poleras innan blekning, men också för att se till att dina tänder är i så pass gott skick att de klarar en blekning. Det är nämligen inte helt ovanligt att patienter kommer in med ilande tänder som är ett resultat av för stark blekning hemma.

 

När du fått dina tänder undersökta av en tandläkare kan ni börja prata om vilken typ av blekning som passar för just dig. Om du ska bleka tänderna hemma finns det två olika sätt som vi brukar använda oss av, detta är nattblekning som sker med blekskenor. Dessa sover du med och oftast behövs det 5-8 nätter för ett fint resultat. Man kan även bleka under dagtid. Vill du ha ett så snabbt resultat som möjligt brukar det vara bäst att bleka tänderna hos tandläkare.

Kom ihåg att det är väldigt individuellt vilket resultat du kan få efter en blekning av dina tänder. Vissa patienter får en väldigt god effekt medan andra inte får en lika dramatisk skillnad. Detta beror bland annat på att alla har olika grundförutsättningar.

Bleka tänderna hemma tips
 

För att bibehålla ett fint resultat efter att du blekt dina tänder rekommenderar vi att du i största mån undviker kaffe, te, rödvin och nikotin så länge du kan efter blekningen.

Om du är osäker på vilken metod av tandblekning som passar dig bäst och om du är en lämplig kandidat – kontakta oss gärna! Vi hjälper dig att undersöka dina tänder på samma gång som du får rådgivning och hjälp att välja rätt metod av tandblekning.

Använd kontaktformuläret nedan för att boka tid för undersökning. Du hittar vår moderna tandklinik på Stureplan, Östermalm!